Uncategorized @lt

Virtuvės atliekų apdorojimu lervomis domisi ir užsieniečiai – apie inovaciją rašo „BBC“

Vilniaus regionas yra tarp lyderiaujančių pasaulyje, kurie virtuvės atliekų tvarkymui pasitelkia musių lervas – būtent todėl mūsų įdiegtą inovaciją pristato „BBC“. Žurnalistė MaryLou Costa viename didžiausių ir žinomiausių naujienų kanalų aprašo mūsų patirtį tvarkant vilniečių virtuvės atliekas. 

Kaip pabrėžiama straipsnyje, pasaulyje tokių tvarkytojų yra, vis dėlto, tai daugiausia nedideli projektai, skirti iš viešbučio ar daugiabučio namo gyventojų virtuvės atliekų auginti musių lervas. 

„Jau esame pradėję bandomuosius lervų tiekimus partneriams dažų, klijų ir baldų pramonėje“, – žurnalistei pasakojo Algirdas Blazgys, mūsų įmonės vadovas.

Įžvalgos iš straipsnio:

  • Iš mūsų užaugintų lervų jau buvo pagaminti lempų gaubtai, taip pat bandomosios dažų partijos. Dažų technologija dar tobulinama, kad būtų išgauta tinkama spalva, o gaubtai pavyko puikiai. 
  • Tęsiame bendradarbiavimą ir su universitetais, kurie testuoja mūsų musių lervas moksliniams tyrimams ir bakterijų maitinimui. 
  • Ši mūsų įdiegta technologija leis Vilniaus regionui sutaupyti iki 2 mln. eurų per metus – iš savivaldybių už jų gyventojų virtuvės atliekų tvarkymą neimame jokio papildomo mokesčio. 

Mūsų tikslas – kitais metais perdirbti 12 tūkst. tonų virtuvės atliekų. Todėl kviečiame atsakingai atskirti virtuvės atliekas – jas meskite į oranžinius maišelius, o mes pasirūpinsime, kad jos pasiektų musių lervas! 

Visą straipsnį skaitykite „BBC“ portale.